info.maasplein@spoutrecht.nl

21e eeuwse vaardigheden

Onze kinderen groeien op in een tijd waarin digitalisering en netwerken een belangrijke rol speelt. Traditionele banen zoals wij die kennen van de voorheen industriële samenleving zullen verminderen of in het geheel verdwijnen. De competenties die de kinderen nodig hebben worden samengevat in de 21e eeuwse vaardigheden.

De kernwaarden van de Maaspleinschool liggen hier ten grondslag aan. Betrokkenheid en open durven zijn naar de ander zijn voorwaarden om kritisch te durven denken. In een veilige omgeving leren onze kinderen om samen te werken, problemen op te lossen en op een juiste manier met elkaar te communiceren. Alle kennis die de kinderen hiermee opdoen maken zij zich eigen en zorgen voor een brede ontwikkeling die hen klaarstoomt voor de maatschappij van de toekomst.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de 21e eeuwse vaardigheden? Hieronder kunt een video bekijken voor meer uitleg.