info.maasplein@spoutrecht.nl

Kleuters naar voorleesontbijt

De feestelijke start van de Nationale Voorleesdagen is het Voorleesontbijt. Agnes Jongerius, ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht, leest voor uit ‘Een huis voor Harry’.

De kinderen van groep 1/2 gaan woensdag 23 januari van 10.30 tot 11.15 naar Het VIP Voorleesontbijt in de Centrale Bibliotheek.

Een huis voor Harry’ van Leo Timmers heeft een uiterst aaibaar hoofdpersoon: de dikke kater Harry met zijn kleine hartje. Agnes Jongerius, ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht, leest dit prentenboek voor tijdens het VIP Voorleesontbijt.

Agnes Jongerius is Europarlementariër namens de PvdA. Haar hart ligt in Utrecht, waar ze vroeger veel werd voorgelezen door haar oudere zussen. Voorlezen doet ze daarom graag. Het liefst uit boeken van haar favoriete kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. Agnes vindt lezen zo belangrijk dat zij de eerste trotse ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht is.