Welkom bij de Maaspleinschool.

Een kleine school met daardoor veel oog voor het individu.

Maasplein School

030 28 00 890

info.maasplein@spoutrecht.nl

Maasplein 1

3522 BV, Utrecht

08:00 - 16:00

Maandag t/m vrijdag

Groep 1/2

In de groepen 1/2 bieden we kinderen de basis voor hun verdere schoolcarrière. We vinden het belangrijk dat kinderen spelenderwijs en zo concreet mogelijk leren in aansluiting op hun belevingswereld. We bieden een rijke leeromgeving en een duidelijke structuur. We werken in thema’s.

De kinderen uit groep 1 en 2 hebben een prachtige eigen en goed afgesloten speelplaats achter de school. Hier kunnen ze veilig spelen op de fietsjes, in de zandbak en op de speeltoestellen. Uiteraard onder toezicht van hun leerkracht.

Nieuw op school 

Als uw kind voor het eerst naar school gaat, is dat natuurlijk best een beetje spannend voor hem of haar, maar ook voor u! Daarom hebben we een wenperiode van drie maanden voordat uw kind 4 jaar wordt. Uw kind kan dan twee ochtenden per week komen wennen. In de groepen 1 en 2 kunt u uw kind ’s morgens en ’s middags naar de groep brengen en is er daar de mogelijkheid dat u nog even blijft om bijvoorbeeld een verhaaltje samen te lezen, of even te zien wat er allemaal gemaakt is in de klas. Zo wordt de overgang van huis naar school een beetje kleiner. Als de dag erop zit, kunt u uw kind zelf weer in de klas ophalen. Zodra uw kind naar school gaat, krijgt u van ons een kleuterinformatiemap. Hier kunt u deze alvast deze map downloaden:

Kleuterinformatieboekje 2018-2019

VVE (Voor- en Vroegschoolse educatie)

Sinds juli 2007 is de Maaspleinschool een gecertificeerde Taalrijkschool, wat inhoudt dat de betreffende leerkrachten zich d.m.v. een tweejaarlijkse cursus nageschoold hebben, de leer,-en ontwikkelingsmaterialen aangevuld zijn en een onderwijsassistente is aangesteld. Er wordt in de kleutergroepen thematisch gewerkt, met ondersteuning van de methode “Kleuterplein”. Ieder kind krijgt op eigen niveau een taalaanbod in zowel de grote als in een kleine groep (door de 2e kracht). Bovendien is er daardoor een nauwere samenwerking ontstaan met de Voorschool (Be Blokkendoos) en de andere basisscholen in Rivierenwijk. Onderzoeken geven aan dat er goede resultaten behaald worden met dit VVE (Voor,-en Vroegschoolse Educatie) programma.