Welkom bij de Maaspleinschool.

Een kleine school met daardoor veel oog voor het individu.

030 28 00 890

info.maasplein@spoutrecht.nl

Maasplein 1

3522 BV, Utrecht

08:00 - 16:00

Maandag t/m vrijdag

Hoofdluis!

Hoofdluiscontrole

Na elke schoolvakantie controleert een team van ouders of de kinderen luizen of neten hebben. Neten zijn de eitjes van luizen. Zijn er luizen? Dan krijgen de kinderen in de klas allemaal een brief mee. De kinderen met luizen moeten thuis behandeld worden: in de brief staan tips, De andere kinderen in de klas moeten thuis extra gecontroleerd worden. Op school worden alle kinderen in de klas na twee weken ook nog een keer gecontroleerd.  

Behandelen
Kam het haar van uw kind met een luizenkam. Kijk vooral goed achter de oren, onder de pony en in de nek. Hou dit twee weken lang iedere dag vol. Bij de apotheek en drogist vindt u ook allerlei shampoos en lotions tegen luizen. De overheid (RIVM) raadt aan om een middel met Dimeticon te gebruiken. Met Dimeticon doodt u alle luizen. Sommige luizen gaan van de andere middelen niet meer dood.  

U vindt meer informatie op de website van het RIVM. U kunt ook naar de leraar of lerares gaan of uw vraag stellen aan de ouders die op luizen controleren. 

Zelf luizen gevonden?
Vindt u thuis luizen of neten bij uw kind? Geef het dan door aan de leerkracht van uw kind. Wij gaan dan de andere kinderen in de klas controleren.

Geef het ook door aan bijvoorbeeld vrienden, kinderopvang en (sport)clubs van uw kind. Zij kunnen andere ouders vragen op te letten.